Erçelebi Kömürde Kadayıf Gaziantep
Dedik '' yooooo, tatlıyı burada yemeyeceğiz. Tatlı için Erçelebi' ye gideceğiz biz, kadayıf yemeye '' ...
Saat olmuş akşamın 23:00' ü. Akşamın 23' ü de neyse :)) Dayandık kapısına mekanın...
Haftanın 7 günü saat 11:00 - 01:00 arasında açık olan mekan, bu saatte de hiç fena bir dolulukta değildi. Asıl ilginç olan ise dakikalar geçtikçe, pijamalarıyla kadayıf yemeye gelen aileler idi...
Mekan iki katlı, temiz, çalışanlar ilgili ve güler yüzlü. Servis de hızlı...
Kadayıflar masaya gelmeden hemen önce, ikram olarak antep fıstıkları geldi. Ama bombastik bir özelliği vardı bu fıstıkların :)) Fıstıklar sıcak, sıcacıktı. Sıcak sıcak fıstık yemek çok zevkliymiş...
Ve kömürde pişen kadayıflar üzerinde kaymakla ve yanında bir sürahi süt ve shot bardakları ile geldi...
Tatlıları süt ile beraber tüketmek ciddi anlamda şekerin yoğunluğunu azaltıyor ve yedikçe yiyesiniz geliyor. Katmerci Zekeriya Usta' da da katmeri süt ile servis etmişlerdi. Bence bu tür tatlılar her yerde bu kültür ile sunulmalı...
Kadayıf mükemmeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Hele şu çayın da sunumuna bir bakın :) Lafı son olarak nereye getireceğim? Üzerine mutlaka çay istemeyi unutmayına tabiki :))
Bir sonraki yazım Bayazhan GAZİANTEP olacak. O zamana değin,
Sevgiyle Kalın...
Bülbülzade Mahallesi Yeşilvadi Bulvarı 216 Cadde No:177
Gaziantep
(0342)999 7104
Bu içerik Sevil Ekşioğlu Yüksel tarafından oluşturulmuştur.İçeriğin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.
Yorum Gönder
Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın